Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 5 de febrer del 2010

Dolor toràcic atípic?



Valoració de la Cardiopatia Isquèmica Aguda: sempre per Història Clínica i mantenir l´observació!
.
..
.
El Servicio Aragonés de Salud ha arribat a un acord extrajudicial per indemnitzar amb 140.000 euros la família d'un pacient de 58 anys que va morir d'un infart al seu domicili una hora després de ser donat d'alta pel servei d'urgències d'un hospital de Saragossa.
.
.El pacient va acudir al seu centre de salut afligit d'un dolor submandibular, irradiat a braç esquerre i dolor opressiu en hemitórax esquerre. En el centre se li va administrar 250 mg. d´AAS i, després de la realització d'un electrocardiograma, es va ordenar el seu trasllat en ambulància a un hospital de Saragossa.
.
En el servei d'urgències se li va realitzar un electrocardiograma i una determinació d'enzims cardíacs en el moment de la seva arribada.
.
Després de passar dos o tres hores a la sala d'espera, sense nova valoració mèdica ni prova diagnòstica, i sense tenir en compte els antecedents del pacient, és donat d'alta i remès al seu domicili amb el diagnòstic de "dolor toràcic atípic, suggestiu de crisi d'ansietat" i tractament d'Orfidal.
..
El pacient va morir una hora després per "infart extens a cara antero-inferior de ventricle esquerre", assenyala l'informe de la necròpsia.
.
Negligència
1.- En l'expedient consta com a informe d'inspecció mèdica que "únicament es van analitzar els marcadors de necrosi miocárdica transcorregudes dues hores de la desaparició de la clínica".
.
2.- El document agrega que va ser "donat d'alta després d'una curta observació, amb la impressió de dolor atípic basada en l'absència de simptomatologia, sense mantenir l'observació recomanada (6-8 hores) i sense repetir l'analítica (a les 4 i a les 6 hores després de la desaparició dels símptomes) abans de descartar una síndrome coronària aguda com a origen del quadre."
,
,