Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 26 de novembre del 2012

Prevenció de la malaltia pneumocòccica en adults a Catalunya. Actualització novembre 2012


Programa de Vacunacions. Agència de Salut Pública de Catalunya

Novembre 2012    







.
.

Idees Clau  

1.- La malaltia pneumocòccica és una causa important de morbiditat i mortalitat. Pot presentar-se durant tota la vida, però té més incidència en les edats extremes. Per prevenir-la en els adults a Catalunya, es recomana la vacunació antipneumocòccica polisacàrida 23-valent (Pn23) a totes les persones a partir dels 60 anys i a les persones que pertanyin a grups de risc amb malalties subjacents en què hi ha més incidència o gravetat d’aquesta malaltia.

2.- Com altres vacunes de polisacàrids no conjugades, la Pn23 presenta algunes limitacions. En ser antígens T-independents, la resposta a la vacuna no és adequada en els primers anys de vida i l’administració de dosis successives no té efecte de dosi de record, fins i tot pot produir tolerància. No es recomana la revacunació en els 5 anys posteriors a la primera dosi i només s’aconsella revacunar una vegada durant tota la vida.

3.- La vacuna no és efectiva per reduir la colonització nasal amb pneumococs. Per superar aquestes limitacions s’han desenvolupat vacunes conjugades, en principi adreçades a la població infantil, encara que una d’aquestes també està autoritzada per als adults a partir dels 50 anys.

4.- La Pn23 ha demostrat una efectivitat del 50 al 80% per prevenir la malaltia pneumocòccica invasora en els adults immunocompetents d’edat avançada i amb una àmplia varietat de malalties subjacents. De tota manera, l’efectivitat no és homogènia en tots els grups de risc en què està indicada, ja que és pitjor en les persones immunocompromeses. No hi ha consens sobre l’efectivitat que pot tenir per prevenir la pneumònia no bacteriana.    
.
.

DOCUMENT    




També et pot interessar: