Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 14 de desembre del 2012

Consulta privada: en menys d'un mes entra en vigor la nova recepta mèdica: què hem de saber?







Per la sanitat privada, sobretot metges, odontòlegs, podòlegs i farmacèutics

 

Publicat per LexSanitaria el 3 desembre, 2012.

El nou Reial decret 1718/2010, de 17 de desembre sobre recepta mèdica i ordres de dispensació va entrar en vigor al gener de 2011. S'ha donat de termini dos anys per a l'adaptació a aquesta normativa. A partir de gener de 2013 ja serà d'obligatori compliment.



Aquest Reial decret va a afectar substancialment a la manera de treballar dels diferents professionals de la salut involucrats en el procés de la prescripció: metges, odontòlegs, podòleg i farmacèutics, especialment en l'àmbit de l'assistència sanitària privada on la legislació vigent era de fa més de 25 anys i tenia grans llacunes que era imprescindible corregir.



Com a aspectes més reseñables introdueix importants mesures anti-frau en la recepta tradicional en paper per a l'exercici assistencial privat, i reconeix i regula, per primera vegada al nostre país, la recepta electrònica per a aquest àmbit privat.



És de gran importància que els professionals sanitaris vagin prenent ja les mesures necessàries per poder complir les exigències d'aquesta llei.
 

 
 
Idees Clau
 
 
Les principals conseqüències pels metges, odontòleg o podòleg seran:

- La recepta privada en paper clàssica en un full en blanc amb un segell de cautxú i la nostra signatura ja no serà vàlida.
 
- La llei exigeix un format de recepta elaborat amb una sèrie de normes i amb unes mesures antifraude i de trazabilidad semblants a les receptes emprades en la sanitat pública.
 
- A més ja no es podran prescriure diversos fàrmacs en cada recepta com fins ara, sinó que només es permetrà un fàrmac en cadascuna.
 
- És obligatori que cada recepta tingui 2 parts separables: una part per a l'oficina de farmàcia i una altra per al pacient. Ambdues han de contenir tota la informació sobre el pacient, del prescriptor i del fàrmac prescrit amb la seva posología i normes d'administració completes.
 
- A més es reconeix la recepta electrònica privada pel que molts pacients començaran a exigir-la als professionals que els atenguin.


DOCUMENTACIÓ ANNEXA


 
 
 
 
També et pot interessar: