Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 21 d’agost del 2013

Guia de la Campanya de vacunació de la Grip 2013-2014












Aquest document és una actualització de la Guia tècnica per a la campanya de vacunació antigripal estacional 2012. Pretén aportar les dades necessàries per tal que el personal sanitari que ha d’intervenir en la campanya tingui la informació bàsica suficient sobre la vacunació antigripal i, en conseqüència, faci una utilització òptima de les vacunes.

Les novetats principals respecte a les campanyes precedents són:

1.- En relació amb la vacuna trivalent estacional 2012-2013 s'han produït dos canvis de soques, el component A(H3N2) i el B.

2.- Dos dels tipus de vacunes que es distribuiran aquesta temporada s’utilitzen a Catalunya per primera vegada (sí que s’han utilitzat en altres comunitats autònomes).

3.- La vacuna Intanza®, per a administració intradèrmica, i la vacuna Optaflu®, desenvolupada en cultiu cel·lular en comptes d’ous embrionats, que no conté residus d’ou i és adequada per immunitzar els pacients que presentin una al·lèrgia greu a les proteïnes de l’ou i tinguin contraindicada la vacunació amb vacuna antigripal desenvolupada en ou embrionat.

4.- Publicació de nous treballs que mostren mètodes per avaluar l’efectivitat i l’impacte de la vacunació antigripal.

5.- Les indicacions de vacunació antigripal estacional són les mateixes de la temporada anterior. La campanya de vacunació començarà la segona quinzena d’octubre.