Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 19 d’octubre del 2016

Idees Clau i crítica de la IV Conferència Espanyola de Consens sobre el tractament de la Infecció per Helicobacter Pylori
















Font original: Mipropiolio

S'ha publicat en els últims mesos el resultat de la IV Conferència Espanyola de Consens sobre el tractament de la infecció per Helicobacter pylori. En la guia s'ha utilitzat la metodologia GRADE per classificar l'evidència científica i la força de les recomanacions.

Els canvis principals es deriven de l'exigència d'aplicar pautes amb una eficàcia major del 90% en el context corresponent, amb el que són primera línia els que tractaments cuádruples amb o sense bismut, generalment prescrits durant 14 dies.


En aquesta entrada tenim:

1.- Enllaç a la sessió clínica presentada al Centre de Salut de Contrueces (Gijón) per Alberto Jesús Cordero Díaz, que a més revisa aspectes de diagnòstic que segueixen vigent del  document de la III Conferència Espanyola de Consens.
 

2.- Document (PDF) de la IV Conferència Espanyola de Consens sobre el tractament de la infecció per Helicobacter pylori.
 

3.- Una infografia senzilla amb el tractament de 1ª i 2ª línia en pacients sense al·lèrgia a penicil·lina.

4.- L'algorisme original (més complet).

 Helicobacter 2016.png
Algoritmo 2016 helicobacter.jpeg

 

Resultat d'imatges de critica 

Nota crítica:

És sospitosa la inclusió d'una marca comercial (Pylera®) en un document d'aquestes característiques, encara que al mercat espanyol no existeixen altres opcions per separat (no es comercialitza tetraciclina oral a dia d'avui) o en combinació.

En el text es fan algunes consideracions sobre aquesta combinació de bismut, metronidazol i tetraciclina:
Existeixen, no obstant això, algunes limitacions i incògnites en relació a aquesta nova formulació galénica (Pylera®), com són: 1) està disponible en un format únic de 10 dies, quan podria ser que la durada de 14 dies incrementés la seva eficàcia enfront de ceps d'H.pylori resistents a metronidazol; 2) inclou dosis relativament baixes de tetraciclina (2g/dia en l'esquema clàssic enfront d'1,5g/dia en Pylera®); 3) fins al moment és molt escassa l'experiència i per tant l'evidència científica d'aquesta nova formulació terapèutica en el tractament de la infecció al nostre país, i 4) encara que Pylera® millorarà molt probablement el compliment terapèutic, es desconeix si influirà en l'aparició d'efectes adversos. A més, no existeixen estudis comparatius entre teràpies cuádruples sense bismut (concomitant) i amb bismut.

El procés d'elaboració del consens és clar en el document. Per classificar l'evidència científica i la força de les recomanacions es va utilitzar el sistema Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation Working Group (GRADE)

Les recomanacions van ser elaborades inicialment pels coordinadors. Posteriorment van ser sotmeses a un procés d'interacció de votacions anònimes seriades mitjançant metodologia Delphi. 7 de 18 autors declara relació amb el laboratori fabricador de Pylera® (Allergan). 


INFORMACIÓ ANNEXA

1.- Idees clau a la consulta de primària sobre el tractament erradicador per Helicobacter Pylori

.

2.- El Nou Consens de Toronto per al tractament de la infecció per Helicobacter pylori en adults (14 dies)

.

3.- Canvi en la prova de detecció d´Helicobacter Pylori

.

4.- Erradicació de l´HP: durada ideal del tractament amb un IBP més amoxicilina i claritromicina és d'almenys 14 dies.

 

 

 


.