Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 13 de febrer del 2017

La ressonància magnètica 3 Tesla revoluciona el diagnòstic del càncer de pròstata

resonancia magneacut


Estudi publicat per la prestigiosa revista The Lancet i que podria modificar el protocol diagnòstic dels tumors de pròstata, centrats en l'actualitat en la biòpsia d'aquest òrgan masculí.

resonancia magneacut

La ressonància magnètica 3Tesla permet seleccionar a quins pacients és necessari realitzar una biòpsia, evitant en 27% la realització d'aquesta prova de forma innecessària. Així mateix, permet decidir d'on prendre les biòpsies, ja que el mètode tradicional amb control ecogràfic, que es realitza a través del recte, és molt imprecís. L'ecografia no visualitza els tumors, de manera que amb la biòpsia tradicional no es detecten molts tumors que existeixen en la pròstata, retardant així el diagnòstic d'un càncer. 

Aquest estudi demostra que mitjançant el tradicional mètode de diagnòstic s'incrementa el risc de detecció de tumors inofensius, que moltes vegades es tracten agressivament de forma absolutament innecessària. L'informe xifra en un 5% el nombre de tumors en els quals s'evitaria el sobrediagnòstic si es fes una ressonància prèvia. La biòpsia de pròstata no és innòcua, té una elevada taxa de complicacions, de vegades greus, com a sèpsies que requereixen ingressos perllongats.