Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 16 de juny del 2017

Ús de liti durant la gestació i malformacions congènites

Imatge relacionada


L’ús de liti durant el primer trimestre de la gestació s’associa a un augment del risc de malformacions congènites, inclosa l’anomalia d’Ebstein, però de menor magnitud de la que s’havia suggerit, segons els resultats d’un estudi observacional (NEJM 2017;376:2245-54). 

Hi ha preocupació que l’exposició al liti durant el primer trimestre de la gestació es pot associar a un augment del risc d’anomalia d’Ebstein, un defecte cardíac amb anomalia de la vàlvula tricúspide, però les dades són limitades i controvertides.

En un estudi de cohorts amb més de 1.325.000 gestacions es va analitzar el risc de malformacions cardíaques en els nens exposats al liti durant el primer trimestre, en comparació dels no exposats i també dels nens exposats a lamotrigina. Es van observar malformacions cardíaques en 16 dels 663 nens exposats a liti (2,4 %), comparat amb un 1,15 % en els no exposats i un 1,39 % en els exposats a lamotrigina. El risc era d’1,65 en comparació dels no exposats. Aquest risc era proporcional a la dosi, de manera que amb una dosi de més de 900 mg al dia el risc era de 3,22. Els resultats eren similars quan els nens exposats a lamotrigina eren considerats grup de referència. 

Els autors conclouen que l’ús matern de liti durant el primer trimestre de la gestació s’associa a un augment del risc de malformacions cardíaques tot i que la magnitud era menor de la que s’havia proposat inicialment.


Font original: e-butlletí groc